Quiche verde

Ja, groene quiche, helemaal goed, gewoon omdat hij er groen uitziet. En ook supergezond en lekker. Plus…heel erg simpel te maken, je hebt er wel een oven bij nodig, dat wel. Heerlijk warm bij de lunch of als een puntje bij de borrel

* 1 ronde deegbodem voor quiche of hartige taart, zelfgemaakt of kant en klaar te koop in je supermarkt
* 6 eierenquiche-verde
* 1 grote ui, niet al te fijn gesneden
* 2 tenen knoflook, fijngesneden
* 2 kleine courgettes of één grote, in platte stukjes
* 1 kleine aubergine, in platte stukjes
* Flinke hand vol gehakte peterselie
* ¾ schepje kruidenbouillonpoeder of ¾ blok
* Peper en zout naar smaak

Verhit wat olie in een wok of koekenpan en fruit hierin de ui met een snufje zout mooi goudgeel. Fruit na enkele minuten ook de knoflook erbij. Dan de courgette en de auberginestukjes en peterselie. Hussel alles lekker door elkaar en strooi er de bouillonpoeder doorheen. Laat dit enkele minuutjes zacht bakken en maak het dan op smaak met wat peper en zout. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Neem een quichevorm waar je deeglap mooi inpast en vet deze wat in. Leg het deeg in de vorm en druk de rand mooi in de ribbels aan de zijkant van de vorm. Prik met een vork ca 10 keer in de bodem. Klop in een kom de eieren los en voeg er de behoorlijk afgekoelde groenten doorheen. Eventueel nog wat peper en zout (naar smaak).
Giet het mengsel nu in de quichevorm en zorg dat alles mooi verdeeld is in de vorm. Zet de quiche in de voorverwarmde oven zo’n 25 minuten (heteluchtoven). Anders iets langer. Voel na deze tijd of de quiche stevig is en als je kunt even de onderkant controleren of het deeg gaar is.

 

Smakelijk!

Dit recept is 892 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.