Zalmsalade LENIE

Naar mijn lieve moeder genoemd omdat zij hem heeft verzonnen! Ook deze zalmsalade smaakt verrukkelijk op geroosterd brood of toast.

* 1 blik zalm uit blik, vel eraf doen, graat eruit halen en in kleine stukken
snijden (het vocht ook erbij voegen!) Zalmsalade-Lenie
* 3 verse tomaten, vel eraan laten, in kleine stukken snijden
* 3 hardgekookte eieren, mooi fijnsnijden
* Kleine sjalot heel fijngesnipperd
* 1 augurk zoetzuur, in kleine blokjes
* 2 eetl. fijngesnipperde verse of 1,5 eetl. gedroogde peterselie
* 2-3 eetl. fritessaus
* Peper en zout

In een ruime saladeschaal meng je achtereenvolgens: de zalm met het vocht uit het blik, ui, ei, augurk, tomaat en de peterselie. Doe er de fritessaus bij en maak alles op smaak met peper en zout. (Kijk ui: niet te veel zout!) Nogmaals alles goed mengen.
Laat de smaken eventjes op elkaar intrekken in de koelkast, een kwartiertje is al meer als genoeg. Serveer deze zalmsalade op een bord met wat brood erbij en een frisse witte wijn, bijvoorbeeld een Pinot Bianco of Pinot Gricchio.
Deze salade is natuurlijk ook heerlijk op een toastje bij de borrel.

Dit recept is 3166 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.