Aspergesaus

Een erg lekkere saus voor over de asperges. Voor 2 personen.

* 2 eierdooiers Aspergesaus
* 2 eetlepels water
* 3 eetlepels jus d’orange
* 50-60 gram koude roomboter in blokjes
* snufje peper en zout

Laat in grote pan water koken om zo de saus in een kleiner pannetje au bain marie warm te maken.Je laat het kleine pannetje dus drijven in het kokende water. Doe de dooiers en het water in het kleine pannetje en roer het terwijl het in de waterpan drijft mooi door.
Doe er ook een snufje zout bij. Klop nu een voor een de klontjes koude boter erdoor. Doe de jus d’orange erbij en nog wat peper. Goed blijven roeren tot een mooie gladde saus ontstaat. Wat heerlijk gekookte asperges op het bord met daarop wat ham of ander heerlijk vlees. Daarover de saus. Ernaast wat mooi gekookte vaste aardappelen.
Smakelijk eten.

Dit recept is 4669 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.