Zeebaars al forno

Voor mij is de zeebaars een van de smakelijkste vissen die er zijn. Er zitten wel een paar graten in waar je natuurlijk voorzichtig mee moet omspringen, maar de smaak is echt heerlijk. In dit recept gaan de vissen in zijn geheel, natuurlijk wel schoongemaakt, de oven (forno) in. Als je aan wilde zeebaars kunt komen is alles nóg veel lekkerder natuurlijk (maar óók veel duurder)!
Dit recept is voor twee personen.

* 2 zeebaarzen van elk 500 gram aan de haakZeebaars-al-forno
* 2 teentjes knoflook
* Halve ui
* Wat takjes peterselie, liefs platte
* Pietsie tijm
* 1 citroen of limoen
* Wat lekkere olijfolie
* Peper en zout
* Bakje voorgekookte stukjes aardappel

Maak de vissen goed schoon. Als je de schubben eraf hebt, snij je de buikopen; dan haal je de buik leeg en je spoelt elke vis onder stromend water goed schoon. Laat de kop eraan zitten! Droog ze goed af. Als je dat schoonmaken niet zo ziet zitten, laat het dan doen, maar vraag wel of de kop eraan mag blijven. Dan nog wel goed afspoelen en drogen. Verwarm je oven voor op 170 graden.

Kruid de vissen met aan de binnen- en buitenkant peper en zout. Vul dan de buik met een geplet teentje knoflook, wat tijm en peterselie en een stukje ui. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal waar je op de bodem wat olijfolie hebt gesprenkeld en leg op de vissen een paar plakje limoen of citroen. Vul de rest van de schaal met de voorgebakken aardappelstukjes. Strooi wat olijfolie over de vissen. Zet de schaal onafgedekt in de oven voor ca 25 minuten. Sprenkel na 10 en 20 minuten weer wat olijfolie over de vissen. Zet na 25 minuten de oven uit en laat de schaal nog 5 minuutjes nagaren.

Intussen staat er een lekkere schaal met gemengde sla op tafel, de schaal met vis komt erbij en dan wordt het smullen. Zorg voor de liefhebbers nog voor wat schijfjes citroen. Smakelijk eten!

Dit recept is 7355 keer bekeken

2 thoughts on “Zeebaars al forno

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.