Zalmmoot met broccoli

Een eenvoudige, maar erg gezonde vismaaltijd, die ook niet al te veel tijd
vraagt om te bereiden.

* 4 moten zalm, elk ca 100-150 gramZalmmoot-met-broccoli
* 2 stronkjes broccoli
* 10-12 aardappelen, liefst vastkokende
* Eventueel een lekkere jus
* Olie om in te bakken
* Peper en zout van de molen
* Eventueel enkele plukjes peterselie om te garneren
* 1 citroen

Haal met een pincet eventueel achtergebleven graatjes uit de filet. Was de broccoli en verdeel hem in kleinere stronkjes. Kook de groente in water met een kruidenbouillonblok en heel weinig of geen zout. Niet te lang, dan wordt het te gaar! Kook de aardappelen gaar in water met zout. Als je nog een restje jus hebt, is dat heerlijk over de aardappelen. Je zou de aardappelen natuurlijk ook kunnen bakken!

Ca. 5-10 minuten voordat je gaat opdienen doe je wat olie in een koekenpan, eventueel met een scheutje vloeibaar bakvet erbij. Als de pan heet is leg je de filets op de velkant in de pan. Strooi aan de bovenzijde wat zout en peper op de vis. Laat dit ca 5-6 minuten bakken op middelhoog vuur. (Het ligt er een beetje aan hoe dik de filets zijn) Je ziet dat de vis van onderen gaar bakt. Nu nog één minuutje de vis omkeren en even krokant laten bakken op de vleeskant. Bord mooi opmaken met peterselie en citroen erbij en direct opdienen.

Smakelijk eten!

 

Dit recept is 4634 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.