Het is een hele speciale saus, heerlijk bij rijst. Je kunt deze saus bij diverse gerechten gebruiken maar hij is echt verrukkelijk als saus bij Babi Pangang.
* 1 sjalot, héél fijngesnipperd
* Halve theelepel djahé
* 1 flinke theelepel sambal
* Anderhalve eetlepel natuurazijn
* 6 eetlepels tomatenketchup
* 2 eetlepels ketjap manis
* 2 flinke eetlepels bruine basterdsuiker
* 250 cc water
* Flinke eetlepel maïzena in een kopje water opgelost
Fruit de sjalot gaar in wat olie. Roer hier dan de dajhé en sambal doorheen. Nu de rest van de lijst erbij voegen en even zacht laten pruttelen. Maak de saus tenslotte op dikte met behulp van de opgeloste maïzena, giet het er rustig scheutje voor scheutje bij terwijl de saus pruttelt, en stop als de saus mooi stroperig van textuur is geworden.
Heerlijk deze zoetzure pittige chinese saus, was top lekker en heel gemakkelijk.
Kun je dit ook n tijdje bewaren
Zeker een dag in de koelkast, maar ik bewaar de rest altijd in de diepvries.
Erg lekker en makkelijk te maken
Lekkere saus, ik heb verse gember gebruikt ipv djahe
Ik denk nóg lekkerder Marja met verse gember! Geniet ervan!