Zoetzure pittige Chinese saus

Het is een hele speciale saus,  heerlijk bij rijst. Je kunt deze saus bij diverse gerechten gebruiken maar hij is echt verrukkelijk als saus bij Babi Pangang.

* 1 sjalot, héél fijngesnipperd
* Halve theelepel djahéChinese-zoetzure-saus
* 1 flinke theelepel sambal
* Anderhalve eetlepel natuurazijn
* 6 eetlepels tomatenketchup
* 2 eetlepels ketjap manis
* 2 flinke eetlepels bruine basterdsuiker
* 250 cc water
* Flinke eetlepel maïzena in een kopje water opgelost

Fruit de sjalot gaar in wat olie. Roer hier dan de dajhé en sambal doorheen. Nu de rest van de lijst erbij voegen en even zacht laten pruttelen. Maak de saus tenslotte op dikte met behulp van de opgeloste maïzena, giet het er rustig scheutje voor scheutje bij terwijl de saus pruttelt, en stop als de saus mooi stroperig van textuur is geworden.

Dit recept is 27917 keer bekeken

6 thoughts on “Zoetzure pittige Chinese saus

Laat een antwoord achter aan Margreet Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.