Warm appeltaartje met ijs

Zo gemakkelijk, een snel appeltaartje uit de oven en daarbij een bolletje ijs. Echt een heerlijke afsluiting van je etentje of lekker bij de koffie met of zonder slagroom. Hierbij heb je vormpjes nodig zoiets als een klein ondiep bloempotje. Ik heb een plaat met 6 soort muffin vormpjes erin, maar dan hele grote. Hierin bak ik mijn taartjes. Dit recept is goed voor 6 appeltaartjes.

* 2,5 – 3 appels, bijvoorbeeld Elstar, Pink Lady of Golden Delicious
* 1 ½ theelepel kaneel  Appeltaartje-met-ijs
* 3 eetlepels suiker
* 1 ½ eetlepel boter
* 6 plakjes bladerdeeg
* Wat bloem om het bladerdeeg uit te rollen
* Een flinke scheut Grand Marnier
* Room- of vanille-ijs
* Slagroom
* Poedersuiker

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de appels in achten en snij daar gelijke dunne (ca 6 mm) plakjes van. Meng de appel, suiker, boter en kaneel in een koekenpan op hoog vuur en laat de appels eventjes daarin karamelliseren, niet te lang ze moeten ook nog de oven in! Laat de plakjes appel uitlekken, maar bewaar de saus. Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ze even ontdooien. Strooi wat bloem en rol elk plakje uit. Bekleed elk taartvormpje met een plakje bladerdeeg, rol het aan de bovenkant wat op zodat het niet boven het bakje uitsteekt. Verdeel de plakjes gebakken appel in de bakjes, – maak ze niet helemaal tot aan de rand vol! – en bak ze ca 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Zet een taartje op elk bord, een bolletje ijs ernaast wat van die heerlijke saus (die je weer even hebt opgewarmd) en met poedersuiker een geheel maken. Mmmmmmmm dat zal lekker smaken! Je kunt ook een hele taart maken en er puntjes van snijden. Gebruik dan een springvorm met een doorsnee van 24-26 cm, maak van de plakjes één grote plak en voor de rest volg je bovenstaand recept.
Smakelijk!!

Dit recept is 3364 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.