Alice marinata

In het Nederlands zou je het “Gemarineerde ansjovisfiletjes” noemen. Je moet er even voor gaan zitten, maar dan heb je ook een zalige antipasto!

* 400 gram verse ansjovissenAlice-marinata1
* 150 cc witte wijnazijn,een milde soort!
* 100 cc droge witte wijn
* Teentje knoflook
* Rood pepertje of een salsa van rode peper
* Zout
* Peterselie, gewassen en gedroogd en heel fijngesneden

Snij de kop van elk visje en haal het binnenste eruit. Leg ze in een schaal gewoon water tot ze allemaal schoon zijn. Haal nu van elk visje het rugvinnetje er voorzichtig af. Draai de vis met de binnenzijde naar je toe en open het visje met je duim tot vlak bij de staart. Breek daar voorzichtig het graatje door en trek het naar voren uit de vis. Dat gaat eigenlijk heel simpel. Was de visjes even na onder stromend water en leg ze naast elkaar met de binnenzijde naar boven in een mooie platte schaal.
Strooi een beetje zout over de eerste laag en leg daarover een tweede laag. Let op: er mogen niet meer dan TWEE lagen visjes in de schaal liggen. Ook hierover wat zeezout.
Vul de schaal nu met een milde witte wijnazijn totdat alles net onderstaat. Zet de schaal minimaal 12 uur in de koelkast. Voordat je de visjes opdient moet je ze eerst goed droogdeppen.
Leg een waaier op een bord voor een groep of leg er bijvoorbeeld vijf op een bordje voor iedere gast. Bestrooi ze met peterselie, wat heel fijn gesneden knoflook en mooie olijfolie. Doe er naar smaak ook wat rode pepersnippers bij.

Buon appetito!

Dit recept is 3324 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.