Amuse van Garnaal

Weer zo’n lekker mondhapje om aan je gasten te presenteren voor het eten. Het is eigenlijk een kleine uitgave van de garnalencocktail, maar dan heerlijk op smaak gebracht en in een lekkere kleine portie!
Dit recept is voor ongeveer 20 amuses.

* 10 tijgergarnalenAmuse-van-garnaal
* 20 mooie blaadjes verse spinazie
* 1 verse ananas
* 2 bosuitjes
* 1 druppeltje ( dus écht een superkleine hoeveelheid) wasabipasta
* Enkele blaadjes basilicum of mint
* Cocktailsaus, als je zelf de cocktailsaus maakt (en dat doe je natuurlijk) dan is hier het recept. 

Cocktailsaus:
*
3 eetlepels mayonaise
* 1 eetlepel tomatenketchup
* 1 eetlepel sherry
* 1 dessertlepel citroensap
* Paprikapoeder
* Wat peper en zout
Meng alles door elkaar en klaar is de saus!

Pel de garnalen en haal het darmkanaal eruit. Kook ze enkele minuutjes in wat bouillon, liefst visbouillon. Laat ze afkoelen. Pel de ananas, snij hem in de lengte doormidden en snij er hele dunne plakken van. Haal de harde kern eruit. Snij van de bosui superdunne ringetjes. Snij de garnalen over de lengte in tweeën.
Als het goed is heb je 20 amuselepels of klein bakjes. Leg op elke lepel eerst een spinazieblaadje. Dan een mooi plakje ananas en daarop een halve garnaal. Leg op de garnaal dat superkleine druppeltje wasabi en schep hierover een mooi dotje cocktailsaus. Leg dan wat ringetjes bosui daarop en tenslotte een snipper verse basilicum of mint. Houd je erg van garnaal, dan kun je lekker ruim op elke amuse een hele garnaal leggen, kook dan de dubbele hoeveelheid!

Dit recept is 1901 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.