Noedels Smulmama

Wij zijn dol op noedels, niet gek als je zoveel van spaghetti en rijst houdt. Maar de smaken die je met noedels creëert zijn natuurlijk van een totaal andere orde.
Ik wilde eens een luxe maaltijd maken: noedels met biefstuk. Nou, wij hebben er onze vingers bij afgegeten, eerlijk waar, probeer dit maar eens.
Het recept is voor twee personen!

* 200-300 gram biefstuk in blokjes van 2,5 x 2,5 cm Noedels-Smulmama
* 3 sla-uitjes
* 1 sjalot
* 1 teen knoflook
* 1 rode peper
* 400 gram snijbonen
* 250 gram kastanjechampignons
* 200 gram verse spinazieblaadjes
* 3 blokken woknoedels (bijv. Conimex)
* Flinke scheut Ketjap manis
* Wokolie
* Zout naar keuze

Was alles goed. Snij de sla-ui in ringetjes en de sjalot en knoflook fijn. Snij de rode peper in de lengte doormidden en haal de zaadjes eruit. Snij de peper in kleine blokjes.
Haal met een dunschiller aan beide kanten van de snijbonen het randje eraf en natuurlijk de puntjes en snij ze schuin in ruiten van ca. 3 cm lengte. Was de champignons en snij ze in schijfjes. Was de spinazieblaadjes en droog ze.
Breng een pan gezouten water aan de kook voor de noedels, die hebben maar 2 minuten nodig dus dat is het laatste werk.
Giet wokolie in de wokpan en bak daarin eerst de sjalot, lente-ui, peperstukjes en de knoflook gaar, dat gaat vrij snel. Dan de snijboontjes erbij en de champignons, laat die ook maar even meebakken. Giet er een scheut mooie ketjap bij en roer goed.
Zet een bakpan op en bak de stukjes biefstuk een of twee minuten op hoog vuur om en om bruin, voeg peper en zout toe!
Leg de noedels in het water en volg de instructies op de verpakking. Dan snel de spinazie in de wok en na een minuut is alles gaar. Breng eventueel nog verder op smaak met wat zout. Meng de noedels door de ingrediënten in de wok en dien meteen op. Verdeel de biefstuk over de noedels.
Smakelijke eten

Dit recept is 1289 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.