Tomatenrijst

Een verrassend smakelijke rijst die door de tomaat rood wordt en heerlijk smeuïg is.
Je kunt er gewone Surinaamse rijst of Basmatirijst voor gebruiken.

* 200 gram rijstTomatenrijst
* 3 eetlepels olijfolie
* 1 rode ui in fijne snippers
* 2 tenen knoflook, kern eruit en in hele kleine snippers
* 1 blikje tomatenstukjes (400 grams blik)
* 1 eetlepel oregano
* 250 ml warme kippenbouillon
* Peper en zout naar smaak

Fruit eerst de ui in de olie en na een minuutje ook de knoflook zacht erbij fruiten.
De rijstkorrels erbij doen en even erdoor roeren tot ze allemaal een oliejasje aan hebben. Voeg de tomaat en oregano toe en de bouillon en maak alles op smaak met wat peper en zout. Breng dit aan de kook en als de rijst na ca 15 minuten gaar is zet je het vuur uit. De rijst moet gaar én smeuïg zijn!

Dit recept is 5131 keer bekeken

1 thoughts on “Tomatenrijst

  1. Haha ik had de rijst eerst gewoon gekookt en later de bouillon erbij. De volgende keer zal ik de rijst er rauw indoen en dan koken. Het was trouwens ook erg lekker hoor, maar ik denk zoals het eigenlijk moet dat het nog lekkerder is xxxxxxxxxxxx

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.