Aspergecroques

Wat je toch allemaal kunt doen met asperges, echt verrukkelijk! Dit keer gaan we ze verpakken in een bladerdeegbakje. Je hebt er wel een oven bij nodig en bakpapier! De zoete, stroperige aceto balsamico is te koop in de Italiaanse winkel of kookwinkel. Je kunt hem ook zelf maken door 200 cc gewone aceto balsamico met 1 eetlepel suiker ca een half uurtje te laten inkoken. Dit recept is goed voor 2 personen.

* 750 gram witte aspergesAspergecroques
* 2 eieren
* 125 gram crème fraîche
* 2 plakken gekookte ham
* 1 teen knoflook, kern eruit en heel fijngesneden
* 4 plakken bladerdeeg van ca 15 x 30 cm
* 2 eetlepels, liefst platte peterselie
* Enkele druppels zoete, dikke balsamicoazijn (aceto balsamico)
* Peper en zout van de molen

Haal het bladerdeeg uit de diepvries als hij is diepgevroren.
Schil de asperges vanaf de kop naar beneden en snij aan de onderkant een klein stukje eraf. Zet ze op in een pan met koud water met daarin een snufje zout en een snufje suiker. Als het water kookt, laat je ze nog 10 minuten doorkoken. Doof het vuur en laat de asperges nog 5 minuten in het hete water liggen. Haal ze er nu uit en laat ze wat afkoelen in een schaal.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de peterselie en snij hem heel fijn. Snij de ham in snippers. Kluts de eieren luchtig in een ruime schaal en roer er dan de crème fraîche, de hamsnippers, een eetlepel peterselie en de knoflook door. Breng alles wat op smaak met wat peper en zout.
Leg de bladerdeegplakken op de ovenschaal die bedekt is met ovenpapier. Leg in elke plak 2 of 3 asperges, kijk zelf maar hoeveel. Je moet nu de randen van het deeg omvouwen zodat er een bakje ontstaat om de asperges. Dat zal niet helemaal lukken maar dat geeft niet. Schep nu wat van het eimengsel over de asperges in de deegbakjes. Het zal er af en toe wel overheen lopen maar probeer dat wel een beetje in te dammen. Zet de ovenplaat direct in de over en laat de croques daarin 20 minuten bakken.
Serveer ze op een mooi bord en sprenkel er enkele druppels zoete aceto balsamico overheen en nog wat van die hele fijne peterselie.

Smakelijk eten!

Dit recept is 3892 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.