Weer eens wat andere rijst, dit keer heb ik er o.a. héél fijn gesneden bloemkool doorheen gedaan, een fijne smaak, en deze rijst kan erg goed bij een lekker stukje vis. Het recept werkt met rijst die reeds klaar is en afgekoeld.
Genoeg voor 2 personen.
* 1 flinke soepkop rijst (gekookt)
* 1 Sjalot
* 1 teen knoflook
* Een bloemkoolroos ter grootte van een vuist
* Wat takjes verse basilicum
* 1 dessertlepel kruidenbouillonpoeder
* Peper en zout naar smaak
* Wat olijfolie om in te bakken en wat om tenslotte over de rijst te verdelen.
Smoor de fijngesnipperde sjalot en knoflook in wat olie. Als alles glazig is roer je de rijst erdoor om op te warmen. Snij intussen de bloemkool (alleen de roosjes) in stukjes net zo groot als de rijstkorrels en roer deze ook even mee. De basilicum fijnsnijden en erdoor plus op smaak brengen met de kruidenpoeder en wat peper en zout naar smaak.
Als alles goed warm is opdienen en er op het laatst een klein scheutje olijfolie overheen gieten.
P.s. Natuurlijk kun je de bloemkool vervangen door broccoli of half om half, óók lekker!