Bloemkoolroosjes uit de wok

Dit heerlijke eerlijke gerechtje is iets voor mensen die hun groenten waarderen en op aparte smaak willen brengen. Dit keer een zoete smaak! Huh, zoete bloemkool? Nou…..héééérlijk!
En hoe krijg je die volle heerlijke bloemkoolsmaak? Natuurlijk: uit de wok!

* 1 hele bloemkool in grotere roosjesBloemkoolroosjes-uit-de-wok
* 2 courgettes in dunnen slierten, bijv. met de dunschiller
* Flinke handvol bruine rozijnen
* 2 theelepeltjes groentenbouillonpoeder
* Handje versgesneden bieslook in snippers
* Olijfolie om in te bakken
* Een kopje water

Verhit je olie in de wol en bak hierin 2 tot 3 minuten de roosjes een beetje bruin. Nu de courgette erbij en de bouillonpoeder, weer 2 minuutjes wokken. Blussen met wat water en de rozijnen erbij doen. Nu laten smoren tot de roosjes krokant zijn, niet zacht!
Smakelijk!

Dit recept is 2070 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.