Calamaro ripieno

Dit heerlijke recept van een gevulde pijlstaart inktvis komt uit de Italiaanse keuken. Het is weer een geheel ander recept dan het recept Gevulde pijlinktvis dat je ook onder dit hoofdstukje vindt.
Je kunt het als hoofdgerecht bereiden omdat er aardappels en groenten bijzitten. Maar je kunt het ook met enige variatie gebruiken als voorgerecht. Daarvoor kun je dan je eigen fantasie laten werken!!!!
Dit recept is voor 4 personen als hoofdgerecht.

* 100 gram risotto of gewone rijst, reeds gekookt
* 120 gram gekookte mosselen
* 10 kleine inktvisjes, witte, in Italië worden ze seppioline genoemd
* 6 pijlstaart inktvissen, van die lange witte zakken
* 12 kleine zoete tomaatjes Calamaro-ripieno
* 1 wortel in hele fijne blokjes
* 1 selderijstengel in hele kleine blokjes
* 4 grote aardappels
* 8 blaadjes basilicum
* 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
* Versgemalen peper
* Bouillon
* Olijfolie

Neem een grote mengschaal en doe er de rijst in. Snij de mosselen fijn en voeg dit bij de rijst. Bak in wat olie de wortel, selderij en de fijngesneden tentakels van de pijlstaartinktvissen. Voeg er wat bouillon bij ( bijvoorbeeld wat vocht van de gekookte mosselen of wat visbouillon), een handvol Parmegiano en een scheut olijfolie. Maak het af op smaak met wat peper, geen zout. Goed mengen met de rijst en mosselen. Vul met dit mengsel de inktviszakken en sluit deze met een roosmarijntak of een prikker.

Schil de aardappelen en snij ze in lange, even dikke plakken, ca 1 – 1,5 cm. Giet ruim olie in een koekenpan en bak hierin ca 7-8 minuten de plakken aardappel en de gevulde calamari gaar, leg er de kleingesneden tomaatjes bij en de kleine inktvisjes ook. Leg er ook nog enkele basilicumblaadjes bij en wat vocht van de mosselen. Sluit met deksel.

Bord opmaken:
Snij voor elk bord de calamaro in plakjes van 1,5 cm en leg zo op een mooie manier op het bord. Leg er dan enkele plakken aardappel bij, wat tomaat en basilicum en het kleine inktvisje. Garneer met wat mooie olie en nog wat peper, wat fijngehakte peterselie en wat geraspte Parmezaan. Buon appetito!

Dit recept is 3943 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.