Forel met roosmarijn

Een heel speciale en zeer simpele manier om een zalige forel te bereiden.
Voor 2 personen.

* Twee mooie verse forellen forel
* 2 takjes verse rosmarijn
* 2 tenen knoflook
* Verse peper en zout van de molen
* Olijfolie extra vergine

Oven voorverwarmen op 200 graden. Vissen goed wassen en droogdeppen. Tenen knoflook in de lengte doorsnijden en de kern eruit halen. Twee takjes rosmarijn wassen en droogdeppen.

Bereidingswijze: Leg elke forel op een voldoende groot stuk aluminiumfolie. Vul de binnenzijde van de vis met een takje rosmarijn, 2 halve tenen knoflook, wat peper en wat zout. Smeer de buitenzijde van de vis rondom goed in met olijfolie. Ook over dit geheel peper en wat zout strooien. Het aluminiumfolieblad over de gehele lengte van de vis ruimzittend boven dichtvouwen en de uiteinden maken tot bijvoorbeeld de voor en achterzijde van een vis. Nu de forel in de oven voor ca. 20-25 minuten. Laat de forel hierna nog enkele minuten buiten de oven nagaren.

Serveertip: Het vispakketje zo op een groot bord serveren. Je eet dan de vis vanuit de folie. Dit visgerecht smaakt nog lekkerder indien het vergezeld gaat van een “tomatensalade”. Dit recept vind je ook bij smulmama. Daarnaast zijn wat zelfgesneden en gefrituurde frietjes zalig hierbij.

Dit recept is 3355 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.