Courgette met gehakt

Soms sta je voor je koelkast met daarin een aantal dingen die gewoon aan te beurt zijn om op te eten. Geen flauw idee wat ermee te doen, dus je stalt het zaakje voor je op het aanrecht uit. En dan dient zich in je hersentjes een creatieve boost te ontwikkelen waardoor er straks tóch weer iets lekkers en verrassends op tafel staat.
Bij dit gerechtje is dat goed gelukt, al zeg ik het zelf, probeer het maar eens!
Het recept is voor twee personen.

* 3 halfgrote courgettes, of twee gewoneCourgette-met-gehakt
* 150 gram gehakt half om half, maar eerder mager dan vet!
* Handvol soepgroenten
* Een teen knoflook, kern eruit, fijngesnipperd
* Een sjalot, fijngesnipperd
* Olijfolie
* Peper en zout
* Enkele plakjes kaas, mag zijn mozzarella of roomkaas
* Je hebt voor dit gerecht een oven nodig!

Pak je kaasschaaf en rits een lange reep van elke courgette, dat is je bodem. Schaaf aan de tegenoverliggende zijde 3-4 keer over de lengte zodat er een soort  langwerpige ovaal ontstaat. Hol nu voorzichtig met een passende lepel elke courgette uit.

Breng water aan de kook met wat zout en als het water kookt daarin blancheer je de courgettes 3 minuten, grote courgettes 4 minuten. Direct uit laten lekken in de vergiet en koud afspoelen.

Giet wat olie in een koekenpan en bak daarin de sjalot en knoflook gaar, dan het gehakt erbij rul bakken en tenslotte de soepgroenten. Breng dit op smaak met peper en zout en als je hebt wat tuinkruidenpoeder.

Vul de courgettes met dit mengsel en leg er enkele plakjes kaas bovenop. Wat peper en zout en een lekker druppeltje olijfolie en hup de oven in die voorverwarmd is op 200 graden.
Na 12 minuten smullen maar!!

Dit recept is 5220 keer bekeken

2 thoughts on “Courgette met gehakt

  1. Voor de vulling: snij het varkensvlees, de reuzel (en eventueel het hart en de lever van de kip) in kleine stukjes en meng in een kom met het broodkruim. Zweet de fijngesneden sjalot even aan en voeg aan de vulling toe, met een eetlepel fijngehakte peterselie, de eidooier en de cognac. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed in de kom.

    • Ja, haha, Wanda, zo kun je een baksteen nog wel lekker maken! Laten we het er op houden dat mijn vulling voor de doordeweekse, eenvoudige en lekkere vulling is en dat die van jou voor de zondagse, wat uitgebreidere lekkere vulling is.

Laat een antwoord achter aan marijke Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.