Courgette pannenkoekjes

Verrassend groentegerecht, lekker als voorgerecht of bij een mooi stukje vis
of kip.

* 400 gram courgetteCourgettepannekoekjes
* Klontje boter
* 2 grote vleestomaten
* Olijfolie
* Beetje gedroogde tijm
* 3 eieren
* 125 gram Mascarpone
* 2 eetlepels bouillon
* P/Z
Je hebt een koekenpan nodig, een staafmixer of andere mixer en ronde
metalen vormpjes.

Snij de courgettes in fijne blokjes en bak je langzaam gaar in wat boter met een snufje zout. Snij een kruis in de onderzijde van de tomaten en laat ze ca 1 minuut liggen in kokend heet water. Haal ze eruit en koel ze af in koud water. Nu kun je ze gemakkelijk pellen. Haal ook het vruchtvlees eruit en snij ze in mooie blokjes. Daarbij voeg je wat zout en peper, olijfolie en een beetje gedroogde tijm. Laat dit even staan zodat alle smaken goed op elkaar kunnen intrekken. Pureer de courgetteblokjes met de staafmixer, maar niet te fijn!. Voeg er de eieren bij, de Mascarpone en enkele eetlepels bouillon. Meng dit alles goed door elkaar.

Verhit wat olie in een grote koekenpan, leg er twee of drie metalen ronde vormpjes in en giet er wat van het courgettemengsel in. Als de onderkant mooi gaar in kun je de vormpjes er voorzichtig van weghalen. Draai de koekjes nu om en bak ze aan de andere kant. Opdienen op bord, versiert met wat tomatenkoelie (de blokjes) en een mooi streepjes olijfolie.

Smakelijk eten!

Dit recept is 1822 keer bekeken

Één reactie op “Courgette pannenkoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.