Eigenlijk is het maken van een snelle voedzame maaltijd in de wok niet zo bijzonder moeilijk. Je hebt een paar basis ingrediënten nodig, in huis zeg maar en daarmee leg je de basis voor allerlei heerlijke snelle wok maaltijden.
Dan bedoel ik rode of groene currypasta die je kant en klaar kunt kopen in je supermarkt, kokosmelk in blik of doosje; een flesje sojasaus, de zoete variant en een flesje vissaus. Tja, en wokolie om in te bakken natuurlijk!
Hieronder een simpele curry met zalm en sperzieboontjes. In plaats van zalm kun je ook kip gebruiken of garnalen.
Dit recept is voor 2 personen.
* Scheut wokolie
* 1 kleine eetlepel rode currypasta ( of anderhalve eetlepel als je van heet houdt)
* 1 blikje kokosmelk van 400 cc
* 400 gram sperziebonen, puntjes eraf en doormidden
* 1 courgette (optioneel)
* 15 kersttomaatjes in vieren of doormidden
* 200 gram verse zalm zonder vel, in blokjes
* 2 eetlepels sojasaus
* 1 kleine eetlepel vissaus
* 1 eetlepel bruine suiker
Breng driekwart van de sperzieboontjes aan de kook met water en wat zout. Na 5 minuten afgieten. De andere sperzieboontjes schuin snijden in kleine stukjes; deze stukjes worden straks rauw verwerkt. Nu een scheut olie in de wok en daarin de currypasta even rondroeren, voeg er dan de kokosmelk aan toe en breng dit rustig aan de kook.
Hierin de blokjes zalm rustig even rondroeren, de boontjes erbij; op smaak brengen met de vissaus, sojasaus en de bruine suiker en laat nu alles 5 minuten rustig pruttelen.
Op het laatst de tomaten en de bonenstukjes nog enkele minuutjes meekoken.
Als je een courgette hebt en een snijder die er dunne sliertjes van kan snijden dan is het heerlijk om wat hiervan over het gerecht te snijden, en anders gewoon in lekkere stukjes even op het laatst meebakken.
Opdienen met witte rijst, heerlijk!
Tip: hou je meer van aardappelen dan van rijst, wok dan voorgekookte blokjes aardappel mee in de wok, ook lekker!