Eendenborst met sjalot

Rose gebakken eendenborst met een heerlijke saus. Een zalig recept voor 2
personen!

* een flinke grote tamme eendenborst, of twee kleine
* 2 sjalotten in schijfjes overlangsEendenborst-met-sjalot
* 2 eetl. olijfolie
* 1,5 eetl. Balsamico azijn
* Scheut rode wijn
* Scheutje water
* 2 theelepeltjes honing
* Peper en zout van de molen
Hulpmiddelen: Koekenpan en alufolie

Kerf een ruitjespatroon in het vel aan een kant van de eendenborstfilet. Beide zijden bestrooien met peper en zout, wrijf het maar goed in de kerfjes.
Leg de eendenborst op de vetkant in een lege bakpan en laat hem daar ongeveer 5-6 minuten bakken (ligt eraan hoe groot je filet is). Dan ook enkele minuten op de andere kant om daar ook een mooie kleur te krijgen en ook om aan die kant het vlees te laten garen. En weer terug nog enkele minuten op de velkant. Als je voelt dat het vlees mooi rosé is gegaard, het vlees uit de pan nemen en warm houden in alufolie die je niet helemaal afsluit en ook niet te lang, enkele minuutjes terwijl je het gerecht afmaakt.
Gaar nu in het eendenvet de sjalots, voeg er daarna de balsamico, de wijn, het water en de honing bij de jus en laat het een paar minuten inkoken, bind het dan eventueel wat.

Serveertips:
Als je het vel eraf wil halen: snij het vel van de eendenborst en verdeel de filet overdwars in schuine delen.
Als je het vel wilt laten zitten: als je een krokant gebakken vetvel hebt, laat dan deze heerlijke laag aan de filet zitten en snij het erbij als je de filet in plakjes snijdt.
Drapeer op elk bord wat van de eend en overgiet het met de saus. Smakelijk eten!

 

Dit recept is 6454 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.