Geïnspireerd door Jamie Oliver in van zijn laatste boeken “Kook met Jamie” heb ik mijn eigen draai aan dit verrukkelijke konijnrecept gegeven. Een Italiaanse draai! Tenzij je een geweldig groot konijn hebt, is dit toch een recept voor 2 personen. De Lambrusco wijn kun je overal ook in Nederland en België kopen. Het is een sprankelende wat zoete rode, niet dure, wijn. Dit gerecht is een heerlijk slowfood gerecht en dat kun je aan de smaak ook heel goed merken!!!
* Eén- liefst wild- konijn, in stukken verdeeld of per persoon een
flinke konijnenbout
* Bloem
* Olijfolie
* Klont boter
* Halve grote rode ui of anders een kleine
* 8 grote champignons, doormidden gesneden, of 16 kleine
* Wat plakjes rauwe ham
* 10 Amsterdamse (gele) uitjes of gewone zilveruitjes als je die hebt
* Tak roosmarijn
* Flink glas Lambrusco, niet al te dure zoetige Italiaanse bubbeltjeswijn
* Halve liter kippenbouillon, evt. van blokjes
* Peper en zout uit de molen
Wrijf je konijnstukken in met peper en zout en wentel ze in de bloem. Flink afkloppen. Verhit in je braadpan de olie en boter en bak hierin het vlees mooi bruin. Voeg er de ham bij, laat dit even krokant meebakken, terwijl je de stukken konijn in beweging houdt. Nu de grof gesneden rode ui, de champignons, de uitjes en de tak roosmarijn, lekker nog 10 minuten meebakken.
Blus de pan nu af met de Lambrusco en de bouillon, laat dit goed aan de kook komen en zet nu het vuur laag zodat alles ongeveer 30 minuten kan sudderen. Verwarm je oven voor op 190 graden. Zet de pan in de op 190 graden voorverwarmde oven en laat het gerecht hierin nog zeker 4-6 kwartier garen.
Héérlijk mals wildgerecht, zalig met rode kool of spruitjes en een mooi gekookt aardappeltje!