Spinazie met spekjes

Spinazie wordt op zéér veel manieren gegeten, het meest waarschijnlijk à la crème, gestoofd dus. Of rauw in een salade met brokkelkaas en meer heerlijke dingen.
Dit recept laat de spinazie rauw garen in aardappelpuree en dat wordt nóg pittiger gemaakt met krokant gebakken varkensspekjes.

* Grote zak malse jonge bladspinazieSpinazie-met-spekjes
* 10-14 flinke aardappelen, hoe groot zijn de magen?
* 4 bakjes spekstukjes om te bakken
* 250 cc  kokend water
* Halve bouillonblok
* Wat juspoeder
* Peper en zout

Kook de aardappelen met wat zout gaar. Bak de spekjes krokant in eigen vet. Was de spinazie en droog de blaadjes goed. Stamp nu de aardappelen en maak het smeuïg met een deel van de 250 cc bouillon (heet water met een half blokje bouillon). Breng de aardappelen op smaak met wat peper en nootmuskaat.
Meng nu de spinazieblaadjes rauw door de hete aardappelpuree zodat ze slinken. Haal met een schuimspaan de spekjes uit het eigen vet en meng deze ook door de puree. Giet wat juspoeder en water (of nog het restje bouillon) bij het vet en meng het goed op hoog vuur. Dik de jus in met maïzena of een andere jusverdikker (Bijvoorbeeld “Allesbinder” van Honig).
Op je bord nu de spinaziepuree met spekblokjes en een lepeltje jus erover.
Zó aten de aardappeleters van van Gogh in Nuenen dus hun aardappels niet! Daarom kijken wij er vrolijker bij, geloof mij maar!

 

Dit recept is 5912 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.