Frittata met een twist

Frittata is de Italiaanse uitvoering van een Spaanse tortilla of een langzaam gegaarde dikke omelet. Het resultaat is een soort taart met als basis ei en daarin alles wat lekker is. Zo kun je in de eieren diverse groenten doen en kruiden, vis, kip, noem maar op. Je kunt er geweldig mee spelen.
Met deze frittata is na het bakken nog iets leuks gedaan. Er zijn mooie blokjes van gesneden en tezamen met heerlijke stukjes tomaat zijn er spiesjes van gebouwd. Een erg leuke variatie.

* Aubergines, ca. 400 gramFrittata-met-een-twist
* Doosje kerstomaatjes
* 300 gram vastkokende aardappel bijvoorbeeld Nicola
* 140 gram tonijn op olie
* 120 gram schone lente-ui
* 6 eieren
* 1 flinke teen knoflook
* 1 rode peper
* Handje vers gehakte peterselie
* Handje verse majoraan
* Olijfolie extra vergine
* Peper en zout
Wat houten satéstokjes, een koekenpan en een rechthoekige ovenschaal van ca. 20×30 cm

Kook de geschilde aardappels en snij ze in blokjes. De schone lente-uien in ringetjes snijden en de aubergine wassen en drogen. Trek met de dunschiller repen schil af van de aubergines en snij er blokjes van waaraan soms wel en soms geen schil zit. Halveer de peper, haal de pitjes eruit en snij hem in hele kleine blokjes.
Verhit 5 eetlepels olie en bak hierin de aubergineblokjes met de lente-ui en de peperblokjes. Voeg er na enkele minuutjes wat zout een toe en vervolgens de peterselie en majoraan; meng alles goed dooreen en giet het in een kom. Bak nu de blokjes aardappels ca. 10 minuutjes in wat olie en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Haal de tonijn uit het blik, maak het vlees wat fijn en voeg dit tezamen met de aardappelblokjes bij het auberginemengsel. Kluts de eieren en meng het auberginemengsel door de eieren en maak het op smaak met peper en zout.

Warm je oven voor op 160 graden. Giet het eimengsel in de ovenschaal en schuif die in de oven. Na enige tijd zie je dat het mengsel vaste vorm gaat krijgen en een mooi kleurtje. Hou dat zelf even in de gaten. Als het gaar is haal je de frittata uit de oven, waarna hij kan afkoelen.
Kiep de frittata daarna op een snijplank en verdeel hem in mooie gelijke blokjes. Halveer de kerstomaatjes en rijg je satéprikkers om en om vol met zoveel als je wilt. Heb je tijd oven dan is het nog lekkerder als je de kerstomaatjes even om en om op de grillpan legt met wat peper en zout.

Dit recept is 3303 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.