Pastarolletjes

Dit is nu typisch weer zo’n gerechtje dat je van te voren bijna helemaal klaar kunt maken. Tot vlak voor het opdienen kan het rusten in je koeling en daarna ligt het binnen enkele minuutjes op je schaal. Heerlijk als voorgerecht, lunchgerecht of bij de borrel. Dit recept is goed voor wel minstens 15 rolletjes.

* 4 verse pastavellen voor lasagne van ca. 18 – 23 cmPastarolletjes
* 12 plakken Italiaanse rauwe ham
* 2 bolletjes mozzarella
* 2 grote tomaten
* 12 blaadjes basilicum
* Peper en zout
* 4 vellen vershoudfolie

Om alles voor te bereiden begin je met de pastavellen. Blancheer ze ca. een half minuutje in kokend water met wat zout; spoel ze af onder koud water en leg ze plat op een schone theedoek om te drogen, dep de bovenkant ook af. Snij de mozzarellabollen en de tomaten in dunne plakjes. Hoe dunner deze plakjes, hoe strakker je de rolletjes kunt aandrukken in de folie!
Leg nu op je werkblad een vel vershoudfolie en leg daarop naast elkaar 3 plakken ham in de maat van je pastavelletje. Daarover komt een vel pasta, daarop de mozzarella. Hierover strooi je vers gemalen peper en zout en tenslotte plakjes tomaat en enkele gescheurde blaadjes basilicum. Maak voorzichtig met behulp van je vershoudfolie een rolletje en bewaar dat tenminste een uur in de koeling.
Vlak voor het opdienen snij je dwars op de rol plakken van ca. 1,5 cm. Maak er een mooie presentatie van bijvoorbeeld alles op een grote schaal of per persoon enkele rolletjes op een bord. En je kunt ze natuurlijk ook op een amuselepel leggen en zo presenteren bij de borrel.

Dit recept is 4700 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.