Fusilli met seppioline

In Italië liggen ze altijd vers bij de visboer, de kleine witte inktvisjes, in Nederland moet je ze misschien bestellen of uit de diepvries halen. Als hij schoongemaakt is, is hij wit van kleur, een langwerpig zakje met een bosje tentakeltjes, zacht van structuur. Sommige mensen zeggen dat ze taai zijn om te eten, maar dan zijn ze te lang bereid. Ze zijn zalig en mals als je ze goed klaarmaakt.

In dit recept heb ik de visjes verwerkt in een heerlijke pastasaus en ik weet zeker dat jullie dit ook “jammie” vinden!! Het recept is voor twee personen als hoofdgerecht.

* 300 gram fusilli (grote wokkels)Fusilli-met-seppioline1
* 400 gram seppioline (kleine schoongemaakte inktvisjes)
* 20 kerstomaatjes in vieren
* Flinke handvol verse peterselie, liefst de platte, fijngesneden
* Flinke teen verse knoflook, toch maar even de kern eruit
* Flinke sjalot
* Scheutje hete olijfolie
* Mooie olijfolie extra vergine

Haal de tentakeltjes uit de inktvisjes, die gebruik je niet bij dit gerecht. Snij de zakjes open, snij de randjes mooi schoon met een superscherp mes, verwijder eventueel het vliesje aan een kant. De twee knobbeltjes er uit snijden. Snij nu alle visjes in mooie vierkantjes van ca 2,5 x 2,5 cm.
Zet een grote pan op met water met wat zout om de pasta in te koken. Snipper de sjalot en knoflook héél fijn en fruit dit zacht in wat olie in je koekenpan. Voeg nu de inktvisstukjes toe en laat die 1- 2 minuutjes meebakken. Giet er een klein scheutje “hete” olijfolie bij voor de pittige smaak. Nu de peterselie erin en de tomatenstukjes, lekker 2-3 minuutjes laten meebakken. Fusilli-met-seppioline2
Intussen kook je de pasta (fusilli) beetgaar. Giet de pasta af en giet deze weer terug in de kookpan. Voeg nu de inktvis erbij en roer alles goed dooreen. Direct opdienen met nog een scheutje mooie olijfolie erover.

Buon appetito!

Dit recept is 3979 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.