Jamie’s Bolognese

Dit is werkelijk een heel bijzondere spaghettisaus die je beslist moet maken!

* 700 gram spaghetti nr 5
* 2 ons gerookt doorregen spek in stukjesJamie's-bolognese
* 5 ons gehakt, niet te vet
* Handje verse heel fijngehakte rosmarijn
* 2 teentjes knoflook, fijngehakt
* 1 flinke witte ui, fijngehakt
* 1,5 glas rode wijn
* 2 blikjes tomatenstukjes
* 1 handvol gedroogde tomaten op olie
* Evt. peper en zout
* Versgemalen Parmezaanse kaas
Nodig: oven, ovenschaal en blad vetvrij ovenpapier

Bak in hete pakpan met wat olie de stukjes spek. Voeg er in volgorde eerst de rosmarijn aan toe, dan de knoflook en tenslotte de ui. Als de ui erbij komt, het vuur wat temperen zodat die langzamer gaart. Nu het gehakt gaar roeren in de pan op hoog vuur. Voeg de tomaatstukjes toe en de wijn. Tenslotte de tomaten in olie heel fijngesneden erbij. ( of even met de keukenmachine pureren). Giet alles in de ovenschaal en leg bovenop de saus een mooi passend velletje bakpapier. Zet de schaal 1 uur in de oven, 180 graden.
Kook de spaghetti al dente in ruim water met zout. Afgieten en dan een paar lepels saus erdoor roeren met een scheut mooie olijfolie. Leg op elk bord een bergje pasta en doe er een lepel saus bovenop. Serveren met versgemalen parmezaanse kaas en brood. Een heerlijke Chianti erbij en alles is volmaakt.

Dit recept is 1874 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.