Gevulde tomaat

Voor wie van tomaat en basilicum houdt…..een bijzonder lekker hapje vooraf.

* 6 mooie harde tomaten met smaak!Gevulde-tomaat
* 1 lente-ui in heel fijne ringen.
* Handvol verse basilcum fijngesneden.
* Wat citroensap.
* 3 eetl. Mooie olijfolie.
* Zout en peper uit de molen.
* Rucola sla

Maak met een scherp mesje een kruissnede aan de onderkant van de tomaten en leg ze 10 tellen in kokend water. Spoel ze af met koud water en haal het velletje eraf. Snij van 4 tomaten het kapje af. Hol ze uit. Doe wat zout erin en laat ze op kop enkele minuten uitdruppen.
Snij de andere 2 tomaten open en verwijder het vocht en de zaadjes. Snij deze tomaten in kleine blokjes. Schep in een schaal de tomaatstukjes, de lente-ui ringetjes, basilicum, citroensap en olijfolie door elkaar. Breng dit op smaak met verse peper en zout.
Vul de 4 tomaten met het mengsel. Zet ze op een bordje met wat sla en druppel over dit alles nog wat fijne olijfolie.
Buon appetito!

Dit recept is 1594 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.