Groentensalade met knakworst

Deze salade vult wel, dus hij is heel geschikt bij een BBQ of als bordje vol met een broodje erbij  als lunch. Supergezond natuurlijk, met al die groenten. Maar er hoort ook wat smeuïgs in.
Ik gebruik olijfolie, fritessaus en slasaus, maar wil je luchtig en light, neem dan fritessaus light en crème fraîche. De mooie azijn zorgt voor de frisse smaak. Als je de salade mooi koel wilt opdienen, kook dan een dag van te voren je aardappels, wortels, erwtjes en eieren. Verwarm ook even je worstjes.
Ik gebruik onderstaande ingrediënten, maar heb je sperziebonen ipv erwtjes of maïskorrels uit blik, dan kan dat natuurlijk ook prima.
Dit recept is voor een grote schaal vol salade!

* 4 mooie grote wortelsGroentensalade met knak
* 6 vastkokende aardappels, bijv. Nicola
* 20 mooie zoete kerstomaatjes
* 3 eieren
* 1 flinke sla-ui
* 2 augurken
* Flinke hand diepvrieserwten
* 1 mooie niet al te grote courgette
* 10 radijsjes
* Handvol vers gehakte peterselie
*  Scheut dragonazijn of andere mooie azijn
* Scheut slasaus
* Scheut olijfolie extra vergine
* 4 eetlepels fritessaus
* 8 knakworstjes
* Peper en zout

Eerst het kookwerk. Schil in kook de aardappels in water met wat zout. Schil de wortelen, snij ze in plakjes van 8-9 mm. en kook ze enkele minuten in water met een beetje zout. Kook de eieren hard en blancheer even de erwtjes in wat water met een snufje zout. Daarin kun je later ook de worstjes even verwarmen. Laat alles snel afkoelen.
Nu gaan we de schaal vullen: snij de wortelplakjes en de aardappels in kleine blokjes. Dan de eieren met de eiersnijder fijnsnijden en erbij gooien. De peterselie, de augurken en de courgette in fijne blokjes. De tomaatjes fijngesneden erbij, de erwtjes en de peterselie, de knakworstjes in dunne schijfjes. De sla- ui en radijs snipperen en hop ook erbij. Nu de fritessaus, slasaus, olijfolie, azijn en de smaakmakers peper en zout erbij. Begin voorzichtig, je kunt beter bijvoegen dan eruit vissen! De azijn zorgt voor het frisse smaakje!
Dan alles goed door elkaar mengen en in de koelkast. De smaken gaan nu heerlijk op elkaar inwerken en tegen etenstijd ben je helemaal klaar met dit onderdeel van je maaltijd.
Veel plezier met maken en smakelijk eten!

Dit recept is 6870 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.