Een van mijn lievelingsgerechten in Italie, op zo’n manier klaargemaakt dat
het water erbij in de mond loopt! Voor 2 personen.
* 300 gram kalfslever in dunne plakjes
* 50 gram rauwe ham, mag ook Ardenner ham of Parmezaanse ham zijn
* Olijfolie om te bakken
* Handje bloem
* Ui in de lengte julienne gesneden (liefst rode ui)
* Peper en zout van de molen
Bestrooi de lever met wat peper en zout en haal de plakjes door de bloem. Maak de olie heet in de pan en bak snel om en om de lapjes lever lichtbruin. Leg nu op elk lapje een schijfje ham. Doe de ui erbij en laat dit zo enkele minuten garen. Lever mag niet te gaar worden, let daar op! Lever uit de pan halen en de sjus wat lekker maken in de pan met evt. nog wat water en wat juspoeder.
De leverplakjes met de ham erop op het bord leggen en daarover wat jus met ui. Lekker met gebakken frites of rijst en een frisse salade.