Lamsbout met been

Voor 6 personen een heerlijk simpel vleesgerecht voor een bijzondere
maaltijd!

* Mooie lamsbout met been van ca 1,5 kilo
* 3 teentjes knoflook gepeld en doormidden (kern eruit halen)
*100 gram boter Lamsbout-met-been
* 4 eetlepels olijfolie
* P/Z
Voor het afmaken van de saus:
* Scheutje water
* 1 eetlepel honing
* 1 eetlepel tijm of gemengde kruiderij (mag gedroogd zijn)
* flinke scheut room
Gereedschap:
braadpan, ovenschaal en oven.

Steek de 6 halve teentjes met behulp van een klein sneetjes mooi verdeeld in de bout. Bestrooi de bout met verse peper en zout uit de molen. Laat in een braadpan de boter en de olie goed heet worden en bak hierin de bout om en om mooi bruin gedurende 20 minuten. Zet de pan in de voorverwarmde oven 150 graden (of giet het gebraad over in een ovenschaal). Laat hem hierin gaar worden in 45 minuten. (dus met die 150 graden).
Haal het gebraad uit de oven en laat het ca 10 minuten nagaren terwijl je het warm houdt bijvoorbeeld in alu folie. Maak intussen de saus af met het water, de honing en kruiden. Maak de saus rijk met de room.
Snij mooie plakken van de lamsbout, leg die per persoon apart op een bord met wat saus erover. Garneren met gekookte aardappels en een lekkere groente, bijvoorbeeld witlof of springbeans.

Smakelijk eten!!

Dit recept is 2001 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.