Kippendijen met salie en ui

Wat kan een nobele simpele kippendij toch ongelofelijk lekker zijn als je er meer dan een beetje aandacht aan besteed. Gewoon lief zijn voor de dijtjes, ze verwennen in de pan en dan smullen maar! Dit recept komt uit de Italiaanse keuken!

* 6 kippendijen, zonder vel en zonder bot 
* 8 verse salieblaadjes
* Een mooie scheut olijfolie
* Een scheut vloeibare margarine
* 1 witte ui in halve maantjes
* 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
* 1 glas, liefst droge, witte wijn
* 300 hete kippenbouillon, mag ook van blok of met poeder
* Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
* 2 eierdooiers
* Halve citroen

Vouw de kippendijen mooi rond dicht, dan vormen ze een soort pakketje (voor de stevigheid kun je er eventueel een houten prikker indoen). Kruid ze met peper en zout en als je hebt wat “Braad- en grillpoeder”.
Verhit in een bakpan met dikke bodem de olie en margarine en bak hierin de dijtjes rondom mooi lichtbruin aan. Voeg er dan de knoflook, de salieblaadjes en uisnippers aan toe en laat die meegaren op niet te hoog vuur.
Nu afblussen met de wijn, laat die even op hoger vuur verdampen en giet er dan de kippenbouillon bij. Laat dit met het deksel schuin op de pan 30-40 minuutjes zacht stoven. Keer af en toe de kippendijen om.
Klop tenslotte de dooiers in een kommetje, meng ze met wat saus uit de pan en roer dit door de saus in de pan, niet alles tegelijk, zorg dat de saus mooi aandikt.
Proef of de saus goed op smaak is en dien de kippendijen met de saus op met heerlijke (gebakken) aardappeltjes of frites en een verse groente naar smaak, bijvoorbeeld bloemkool, broccoli, boontjes of courgette.
Buon appetito!

Dit recept is 2092 keer bekeken

2 thoughts on “Kippendijen met salie en ui

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.