Mihoen met kip

Dit gerecht, geïnspireerd door Mingfang Wang,  valt onder de categorie waar je je eten met veel plezier en je ogen dicht naar binnen lepelt, zoals nasi en zo. Heerlijk!
En gezond ook, want behalve de mie, die natuurlijk wel wat calorieën geeft, zitten er heel veel heerlijke verse groenten in en wat stukjes kip. Erg lekker erbij is satésaus en wat gebakken uitjes. Dit recept is voor 2  à 3 personen.

* 1 kipfilet of 4 kippendijen
* Halve komkommer
* Halve winterpeen
* Halve rode paprika
* 1 ei
* 3 mooie bosuitjes
* Kwart witte kool
* 125 gram taugé
* 225 gram mihoen
* Wok olie
* Zout en peper naar smaak
* Knoflookpoeder
* Wat scheutjes oestersaus
* 1 dopje rijstwijn
* Klein scheutje sesamolie
* Gebakken uitjes
* Satésaus, maak die tussendoor klaar!

De mihoen
Week de mihoen zoals op de verpakking vermeld staat, koel hem daarna af onder koud water en laat hem in de vergiet goed drogen, dep eventueel met keukenpapier zodat de sliertjes goed los komen van elkaar en droog zijn.

Het snijwerk
Snij de kip in kleine plakjes. Was de komkommer, snij hem in de lengte in vieren en haal het zaad eruit. Snij van elk deel schuin dunne plakjes. Doe dit ook met de winterwortel. Was en snij de paprika, witte kool in dunne sliertjes. Snij de bosui in schuine stukjes. Was de taugé.

Marineren
Meng de kipplakjes in een schaaltje met peper en zout naar smaak, een scheut oestersaus en olijfolie en wat knoflookpoeder. Zet dit een kwartiertje weg om te marineren.

De wok
Alles staat klaar om een heerlijke snelle mihoenschotel te maken. Bak eerst de kipplakjes in de wok in de aanhangende olie, terugdoen in een bakje. In de wok wat bakolie doen en daarin snel een ei roerbakken. Voeg er nu achtereenvolgens bij:
wat stukjes bosui, winterpeen, paprika, komkommer, witte kool, even lekker laten bakken.
Snij met een scherp mes enkele keren door de mie om de sliertjes wat korter te maken. Nu de mie erdoor en het vuur laag zetten want we gaan de smaken toevoegen. Eerst zout en peper en een scheut oestersaus even mengen. Zet het vuur weer hoog en voeg de taugé en de kipstukjes erdoor. En de rest van de bosui. Nu nog een dopje rijstwijn en een scheutje sesamolie.
Opdienen met erop wat gebakken ui en erbij wat satésaus.
Smakelijk eten!

Dit recept is 4857 keer bekeken

1 thoughts on “Mihoen met kip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.