Konijn uit de oven

Dit konijn is zo lekker omdat er pruimen inzitten en het gaart bijna vanzelf in de oven! Zorg dat je een bakpan en een ovenschaal hebt. Het recept komt regelrecht uit de Slowfood keuken, want het vraagt een behoorlijke tijd om te bereiden. Maar als je het daarna proeft, weet je waarvoor je het hebt gedaan!

Voor 2 personen heb je nodig:
* 1 (liefst wild) konijnKonijn-uit-de-oven
* 1 flinke rode ui in dunne schijfjes
* 1 flinke wortel in plakjes
* 2 teentjes knoflook in schijfjes, kern eruit
* 20 gedroogde pruimen zonder pit
* Wat bloem
* 3 dl. water waarin 1,5 tablet paddestoelenbouillon, als je die niet kunt vinden, kippenbouillon.
* 2 takjes rozemarijn, fijngehakt
* 3 jeneverbessen, fijn geplet
* 2 kruidnageltjes
* 2 dl. witte wijn
* Olijfolie om te bakken
* Scheut bakboter om te bakken
* P/Z

Bereiding: Oven voorverwarmen op 200 graden. Verdeel het goed schoongemaakte konijn in 6 delen ( 4 poten, borst en rugdeel). Kruid ze met peper en zout en bestuif ze met wat bloem. Bak ze enkele minuten goudbruin in wat olie en bakboter. Doe ze in een ovenschaal.
In het vet van dezelfde pan bak je de ui en wortel enkele minuten. Nu de knoflook, jeneverbes, rozemarijn en kruidnagel erbij nog eventjes bakken en afblussen met de wijn. Pruimen erbij. Enkele minuten laten koken, zodat de wijn wat kan verdampen. Water en bouillonblokken toevoegen en eventueel wat peper en zout. Leg het vlees weer in de saus en laat alles nog eventjes lekker pruttelen.
Leg nu de konijnstukken weer in de ovenschaal en giet de saus eroverheen.
Schaal met deksel erop ongeveer 1 uur in de oven.

Opdienen: Vlees uit de schaal halen, zeef  een deel van de saus, leg wat wortelschijfjes en pruimen op het vlees en overgiet dit alles met de saus, al dan niet gebonden, naar keus!

TIP: restjes konijn de volgende dag goed van het bot afhalen en fijn snijden. Samen met de saus weer opwarmen en over de pasta! Heerlijk!

 

 

Dit recept is 23501 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.