Kroketten van Leny

Als kind mochten wij ons mam meehelpen met het draaien en ze dan later opeten met hete bliksem, mmmmmmmm! (genoeg voor 8 personen)

* Ca 300- 400 gram van dat heerlijke draadjesvlees dat overblijft als je er bouillon van getrokken hebt
* 125 gram boter Kroketten-van-Leny
* Grote ui
* 4-5 eetlepels bloem
* Ca 1 liter vleesbouillon
* Zout
* Peper
* Nootmuskaat
* 1 teen knoflook, kern eruit, door de pers
* Kerrie (flink)
* Lekkere scheut Maggi
* Handvol verse peterselie of 1 eetlepel gedroogde
* 2 eieren
* Paneermeel
* Frituurvet

Smelt de boter en fruit daarin de gesnipperde ui en de knoflook. Met bloem binden tot papbal. Met vleesbouillon weer aanlengen tot een DIKKE roux. Vlees en kruiden erdoor mengen, kijk zelf hoeveel, naar eigen smaak. Giet dit mengsel op een platte schaal en laat het helemaal afkoelen. Nu de kroketten draaien. Eerst vormen, dan eenmaal door paneermeel, dan door geklopt ei en nogmaals door paneermeel, vergeet de kontjes niet!

Bak de kroketten in vers frituurvet, 180 graden, 5 minuten. Leg niet te veel kroketten ineens in het mandje!
Heb je kroketten ingevroren, ontdooi ze dan eerst voordat je ze gaat bakken! Doe je dat niet dan heb je na 5 minuten wel een krokante buitenlaag met een bevroeren kroket van binnen!

TIP: vleesragout voor in een pastijtje maak je precies op dezelfde manier maar dan dunner door meer toevoegen van bouillon!

Dit recept is 2448 keer bekeken

2 reacties op “Kroketten van Leny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.