Kwartel uit Lucca

Een klein vogeltje is de kwartel, maar met een Italiaanse smaak eraan zeker niet te versmaden. Soms haalt men zelfs die ieniemienie beentjes eruit, maar in dit recept niet hoor, dat wordt dus kluiven. Met een heerlijke saus erbij is dat niet verkeerd, je eet er je vingers bij op! Dit recept is voor 4 personen.

* 4 kwartelsKwartel-uit-Lucca
* 200 gram verse worst
* 1 ui, gesnipperd
* 1 knoflookteen, fijngesnipperd
* 1 niet al te forse winterwortel in plakjes
* 2 selderijstelen in schijfjes
* 150 gram ontbijtspek, 3 plakjes per kwartel
* Halve liter Chianti
* 1 glaasje port
* 1 laurierblad
* 10 gedroogde pruimen
* Stukje Parmezaanse kaas
* Scheutje bakboter en wat olijfolijfolie om in te bakken
* Keukentouw, ca 1 meter per kwartel

Maak je kwartels goed schoon en dep ze droog. Stroop het velletje van de helft van de verse worst en druk in elke kwartel 25 gram. Voeg er ook een gedroogde pruim bij. Omwikkel ze met ontbijtspek, druk daarbij de pootjes tegen de buik en bind ze vast met keukentouw. Verwarm in een braadpan de olie en bakboter en braad hierin om en om snel de kwartels bruin. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord. Bak nu in hetzelfde vet eerst de ui (met een klein snufje zout) daarna de knoflook. Bak hierin nu ook de rest
van het gehakt uit de worst rul. Nu de de groenten erin ook even bakken.
Blus met de wijn en port en doe er de laatste 6 pruimen en het laurierblad bij. Na enkele minuten de kwartels hierin leggen, even overgieten met de saus en afgedekt 30 minuten zacht laten sudderen. Draai de kwartels na 15 minuten om.

Haal nu de kwartels uit de pan en houd ze warm op een bord afgedekt met alufolie. Zet het vuur onder de saus hoog en laat hem inkoken tot hij mooi wat dikker is. Haal het laurierblad eruit en draai de saus door een passe-vite zeef. Als je die niet hebt kun je er ook de staafmixer voor gebruiken. Saus terug in de pan doen en de kwartel erin leggen, heerlijk even wat saus eroverheen gieten. Leg op elk bord een kwartel met wat saus erover en als extra Italiaans accent daarover wat Parmezaanse kaas raspen! Mm.Kwartel-uit-Lucca2

Opdienen met wat lekkere groenten erbij, bijvoorbeeld groene asperges of broccoli. Zet wat extra saus op tafel voor de liefhebbers.

Dit recept is 5582 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.