Mie met grote garnalen

Wat heerlijke grote garnalen, heel veel verse groenten en mooie mie, een topcombinatie! Je bent even bezig met het snijwerk, maar dat is wel heerlijk om te doen. Het is prettig als je een wok hebt dan kun je alles snel roerbakken.
Dit recept is voor 2 personen.

* 15 grote blanke garnalen Mie-met-grote-garnalen
* 1 rode peper
* 1 lange rode paprika
* ½ venkelknol
* 1 lekkere dikke lente-ui of 2 dunne
* 1 ui
* 2 tenen knoflook
* ¼ witte kool
* Olijfolie of wokolie om te bakken
* 1 eetlepel worcestersaus
* Zout naar smaak
* 200 gram eiermie

Pel de tenen knoflook, haal de kern eruit en snij er hele kleine blokjes van. Pel de ui en snij hem fijn. Was alle groenten goed en droog ze. Giet wat olijfolie over de garnalen, een schepje knoflook en wat peper en zout en laat ze even marineren tot ze in de pan mogen. Haal de zaadjes uit de rode peper en snij deze ook zeer fijn. Snij de paprika in dunne reepjes, de lente-ui in ringetjes, de venkel in reepjes en ook de witte kool in reepjes.
Doe nu wat olie in de wok en bak eerst op matig vuur de ui en de knoflook goudblond met een klein snufje zout. Voeg nu steeds na ongeveer 30 seconden onder voortdurend roeren de peper, paprika, lente-ui, venkel en witte kool toe en bak alles lekker gaar, maar niet te gaar! Zet intussen water met wat zout op en kook de mie gaar.
Snij de garnalen in leuke stukjes en bak ze even mee tezamen met de worcestersaus in de wok met de groenten tot ze net roze zijn. Hou dit warm. Giet de mie af en meng alles door elkaar. Proef wel of er nog zout bij moet.

Opdienen en smullen maar.

Dit recept is 2973 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.