Lamsbout zonder been

Een prachtig gebraad voor een speciale gebeurtenis!
Voor 6 personen!

* Mooie lamsboutĀ zonder been van ca 1,5 kiloLam
* 3 teentjes knoflook gepeld
* 4 eetlepels olijfolie
* 1 glas witte wijn
* Ā½ glas water
* Enkele rode pepertjes, die lange!
* Wat plakjes geschaafde parmezaanse kaas
* ca 5 blaadjes verse munt
* P/Z

Voor het afmaken van de saus:
* Scheutje water
* Eetlepel honing
* Eetlepel tijm of gemengde kruiderij (mag gedroogd zijn)
* Flinke scheut room

Leg het vlees open op een groot stuk aluminiumfolie. Strooi er vers zout en
peper op.Wat knoflookteentjes. Dan wat plakjes kaas, de rode pepertjes en de
blaadjes munt. Vouw het vlees strak dicht en rol het in de alufolie. Leg het in
een braadpan. Voeg toe op de bodem de olijfolie, wijn, water en wat zout. Zet de pan 30 minuten op laag vuur.
Haal het pakket uit de pan en laat het een kwartier nagaren in de folie. Maak intussen van het vocht een mooie saus.
Maak de rol open en snij van de rollade mooie plakken van ca 2 cm. dik. Opdienen met de saus uit de pan.
Buon Appetito!

 

Dit recept is 3771 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.