Lamstoof voor natte dagen

Wat is er beter dan de geur van een stoofgerecht uit de oven?
Túúrlijk gebakken brood of een heerlijke appeltaart, okay!!!
Maar goed hier is mijn recept voor lamstoof uit de oven, speciaal voor vieze, natte regendagen in de herfst. Heel simpel te maken, alleen even aanzetten en dan een aantal uren in de oven. Daarna heb je dus weer tijd genoeg voor andere dingen.

* 1,2 kilo lamstoofvlees zonder been in grove stukken, bij voorkeur van de achterbout
* 2 eetlepels olie Lamstoof-voor-natte-dagen
* 2 eetlepels bloem
* Peper en zout

Voor de saus:
*
3 tenen knoflook, kern eruit en geperst
* 1 cm lengte gemberwortel, geraspt
* 2 theelepels kerriepoeder
* 140 gram tomatenpuree
* 80 ml sojasaus, zoet
* 2 eetlepels rode wijnazijn
* 2 eetlepels bruine suiker
* Blikje ananasschijven van ca 450 gram
* 200 cc water
* 250 gram stukjes walnoot
* Rijst of tagliatelle

Strooi wat peper en zout bij de bloem en gooi het in een plastic zakje met afsluitrits. De stukken lam erin en afsluiten de zak. Flink ronddraaien zodat elk stukje vlees een mooi
laagje bloem krijgt. Olie in een koekenpan en daarin het vlees mooi aanbakken.
Oven voorverwarmen op 180 graden voor een conventionele oven en op 160 graden voor een heteluchtoven. Intussen in een andere pan de knoflook met gember even aanfruiten. Als het heerlijk begint te geuren dan doe je er achtereenvolgens bij: de kerriepoeder, tomatenpuree, sojasaus, rode wijnazijn en de bruine suiker. Laat dit even garen. Draai vervolgens de ananasschijven met het sap in de blender fijn en giet dit tezamen met het water bij het kruidenmengsel en verhit het goed.

Intussen is het vlees niet uit je aandacht geweest en het heeft een mooi bruin kleurtje gekregen. Meng het vlees door de saus, giet alles in een ovenschaal en zet deze afgesloten 2 uur in de oven, je kunt er af en toe eens doorroeren. Tenslotte voeg je er vlak voor opdienen de nootjes aan toe als je dat lekker lijkt. Ze blijven lekker knapperig en geven dit gerecht een extra bite.

Opdienen met naar keuze een mooie tagliatelle of rijst. Als frisse noot op het bord kan ik aanbevelen een schijf ananas, een heerlijke groene salade of een komkommersalade. Ik heb vandaag een heerlijke groentenrijst gemaakt.

Dit recept is 1913 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.