Tagliatelle al Salmone

Deze overheerlijk zachte pasta begint ook al een klassieker te worden. Met room en zalm dat is natuurlijk behoorlijk machtig, beschouw dit recept daarom als een voorgerecht voor vier personen of een hoofdgerecht voor twee!

* 350 gram liefst verse tagliatelle Tagliatelle-al-salmone
* 150 gram verse zalm in dunne plakjes
* 75 gram boter
* 300 ml keukenroom of room culinair
* ½ Komkommer in de lengte doorgesneden
* 2 eetlepel groen van een venkelknol, fijngesneden
* 1 eetlepel verse dille of ½ eetlepel gedroogde dille
* 1 eetlepel vers sinaasappelsap
* Een paar raspjes van de schil van een sinaasappel, heel fijngehakt
* Zout en zwarte peper van de molen

Zet een pan met ruim water en wat zout op het vuur en breng dit aan de kook om de tagliatelle in te koken. Haal nu eerst uit de halve lange komkommer het binnenste met een lepel, leg hem plat op een snijplank en snij hem in dunne plakjes. Doe de boter in een pan, voeg de komkommer toe met de het sinaasappelschraapsel en de venkel en laat dit onder steeds omroeren 2 minuutjes zacht bakken. Nu de room erbij en het sinaasappelsap, zout en peper en laat ook dit onder voortdurend roeren met een houten spatel zacht doorgaren. Snij in de tussentijd van de dunne plakjes verse zalm mooie dunne reepjes.
Kook nu de tagliatelle al dente en giet ze af.
Voeg nu pas de zalmreepjes bij de saus en al na een minuut zie je dat de zalm gaart.
Meng dan de saus door de pasta, strooi er nog wat vers venkelgroen door en je hebt een plaat van een pasta schotel.
Serveren per bord met brood en een mooi glas droge witte wijn.

Dit recept is 2113 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.