Zalmcarpaccio met komkommer

Van een prachtige zalmmoot hoef je niet altijd persé een gebakken moot te presenteren. Je kunt er ook een heerlijk voorgerecht van maken of een lunchgerecht. Verse gedresseerde zalm met een lekkere tegenhanger, n.l. de komkommersalade is echt een supertraktatie!
Koud geserveerd, dus ook gemakkelijk van te voren klaar te maken en ontzettend lekker! Dit recept is voor 4 borden.

* 2 mooie moten zalmZalmcarpaccio-met-komkommer
* 1 rode ui
* Olijfolie
* Citroensap
* Kopje fijn gehakte peterselie
* 4 niet al te grote harde maar wel rijpe tomaten
* Peper en zout
* Komkommersalade – en het recept daarvoor vind je onder het kopje “Bijgerechten”

Om mooie dunne plakjes te kunnen snijden uit een moot zalm is het heel prettig als je de zalm heel even koud legt in je diepvries of dat je gaat snijden voordat de moten ontdooid zijn als je de vis uit je diepvries hebt gehaald. Van een hard stukje vis kun je beter snijden! Schil de ui en snij er flinterdunne schijfjes van die je later uiteen trekt. Was de tomaten en snij er overdwars mooie plakjes van.

Verdeel de plakjes zalm op mooie grote borden.  Druppel er mooie olijfolie overheen en wat druppels citroensap van een verse citroen. Breng het op smaak met versgemalen peper en zout. Verdeel nu de tomaatschijfjes aan de rand en strooi wat peterselie over het geheel. Het beste is om nu je borden afgedekt met plastic folie koel te zetten tot het opdienen. Leg tenslotte vlak voor het opdienen wat hoopjes komkommersalade als garnering op het bord.
Smakelijk eten!

Dit recept is 4147 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.