Lauwwarme kipsalade

Een “totaal / kant en klaar / laten we gaan schranzen” schotel! Al die
heerlijke smaken door elkaar, echt een feest voor je papillen!
Voor 3 personen of 2 die véél honger hebben!

* 2 kleine kipfiletsLauwwarme-kipsalade
* 1 pakje voorgekookte krieltjes of 6 lekkere gekookte Nicola aardappelen
* 2 courgettes, maar niet van die grote
* 10 tomaten
* 1 ui
* 2 tenen knoflook
* 1 bouillonblok
* Olijfolie
* Handje fijngesneden bieslook
* Wat fijngesnipperde peterselie
* Peper en zout van de molen

Kook de kipfilets in water met de bouillonblok en eventueel nog een
ietsiepietsie zout. Kook nog 2-3 minuutjes de krieltjes in water met
eventueel wat zout als de krieltjes ongezouten zijn.
Bak in een flinke bakpan in wat olijfolie de gesnipperde ui met de heel fijn gesnipperde knoflook (haal wel de kern uit de tenen.) Voeg hierbij de in niet te dunnen schijfjes gesneden courgette en de in stukken gesneden tomaten. Kruid het met peper en zout en laat dit enkele minuten sudderen.
Snij intussen de kip in stukjes en de aardappelen doormidden. Voeg dit en de kruiden bij de tomaten. Alles goed dooreenroeren en op smaak brengen met peper en zout. Giet dit alles op een mooie eventueel voorverwarmde schaal en dek het af met alu folie; zo kunnen al die heerlijke smaken op elkaar intrekken.

Warm of lauwwarm serveren, mmmm om je vingers bij op te eten.

Dit recept is 3712 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.