Hoe krijg je heerlijke jus? Dat valt niet altijd mee, want je bakt niet
iedere dag biefstuk. Maar bijvoorbeeld met speklappen, gehaktballen of
kipfilets, echt niet lekker die jus. Maar ik heb er een truckje voor gevonden,
lees maar!
* Scheutje olie en scheutje vloeibaar vet, zoals bijvoorbeeld Becel vloeibaar
* Rode bus bakkruiden, bijvoorbeeld van Indasia: Grill-, bak- en braadkruiden, verkrijgbaar bij de echte slager
* Maggi juspoeder
* Water
* Honig Allesbinder of maisena
Je ziet het, een allegaartje van potjes en doosjes, maar het resultaat is een lekkere volle bruine jus! In pan olie en (bijvoorbeeld) Becel Vloeibaar verhitten. Vlees of kip (bijvoorbeeld heerlijke speklappen) bestrooien met slagerskruiden en daarna bakken in de pan. Als het gaar is uit de pan halen.
Scheutje water in de pan om het vet wat te lengen. Aan de kook brengen! Wat juspoeder erbij doen, dan wordt het een mooie bruine jus, niet te veel, de smaak mag niet gaan overheersen! Op hoog vuur nu voorzichtig wat Allesbinder in de pan strooien terwijl je de jus stevig roert. Nu bindt de jus mooi. Direct opdienen in juskom.
Smakelijk eten!