Mousse van komkommer

Dit recept kun je voor heel veel gerechten gebruiken, want het is erg lekker en fris. Zo kun je er een amuse van maken door de mousse o.a. te garneren met wat krokant gebakken ham of garnalen. Ik heb het verzonnen omdat ik een bijzonder lekkere en frisse ondergrond nodig had voor mijn recept van Zalmcocon . (Dit recept vind je bij “voorgerechten”)
Trouwens, je kunt dit ook bereiden met courgette i.p.v. komkommer!

* 1 komkommer, schillen, zaadjes eruit halen en in stukjes snijden
* 1,5 dl groentebouillon Komkommer
* 2 eetlepels crème fraîche
* 2 blaadjes gelatine van elk 2 gram
* Peper en zout naar smaak

Het is heel prettig als je bij het maken van dit gerecht een blender kunt gebruiken. Met een staafmixer lukt het ook prima.

Bereid dit gerecht minstens 6 uur van tevoren. Doe de komkommer en de bouillon in de blender en pureer het. Giet het in een pan, roer er de crème fraîche doorheen en maak het op smaak met peper en zout. Week intussen de blaadjes gelatine in koud water. Maak de komkommermousse warm en leg nu een voor een de gelatineblaadjes op de mousse zodat ze direct smelten. Roer alles goed dooreen. Giet de mousse nu in een platte schaal van ongeveer 20-23 bij 40-45 cm en laat hem afkoelen in de koelkast. Tegen de tijd dat je het bord gaat opmaken van de zalmcocon is de mousse stijf en kun je met een uitsteker met een diameter van ca 8 cm rondjes mousse uit de schaal halen als ondergrond voor de cocon.

 

Dit recept is 11126 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.