Lentepasta

Luchtige pastasalade met een verrassende smaak!

* 1 pak pasta van 500 gram ( macaroni of heel fijne penne)
* KruidenbouillontabletLentepasta
* 2 bananen of 2 mooie zachte sappige peren
* Sap van ½ citroen
* 50 gram rozijntjes
* Bolletje mozzarella van 125 gram
* Wat verse of gedroogde Italiaanse kruiden: basilicum, oregano, tijm
* 200 gram gekookte ham in reepjes
* 2 eetl. zwarte olijven, ontpit en in schijfjes
* 12-20 kers tomaatjes in stukjes
Voor de dressing:
* 3 eetl. Olijfolie extra vergine
* Sap van ½ citroen
* 2-3 eetl. Crème frèche
* 2 eetl. Tomatenketchup
* Versgemalen peper
* Zout
* 1 eetl. rode of groene pesto

Kook de pasta volgens de beschrijving op het pak beetgaar in heet water met de bouillonblok. Afgieten en eventjes afspoelen met koud water. Schil de peren of bananen, snij het vruchtvlees in stukjes of plakjes en meng het met de rozijnen. Sprenkel er het citroensap overheen. Verdeel de mozzarella in kleine blokjes. Meng de ingrediënten voor de dressing. Meng vruchten, rozijnen, mozzarella, It. kruiden en hamreepjes door de lauwwarme pasta. Doe hier de dressing luchtig doorheen. Voeg de tomaatjes en olijfjes erbij en meng alles goed. Alles presenteren in een mooie schaal! Heerlijk als salade bij de BBQ af als lunch met een heerlijk ciabatta broodje.

Smakelijk eten!

Dit recept is 1878 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.