Heerlijk de smaken van die grote zeegarnalen of scampi’s in je pastagerecht.
In dit recept gebruiken we ook de schalen van de garnalen om nog een betere
smaak te krijgen. Het is voldoende voor 2 personen als hoofdgerecht.
* 300 gram grote scampi ( garnaal ) staarten, nog in de schaal
* 1 rode ui
* 2 tenen knoflook
* Bos peterselie, liefst platte
* Olijfolie
* Scheut droge witte wijn
* Handvol diepvries erwtjes
* P/Z
* 250 gram macaroni pasta naar keuze
We gaan eerst de garnaalstaarten marineren. Haal de schaal van de garnalen en bewaar deze in een schaaltje. Snij de garnaalstaarten overlangs over de rug door midden vlak naast het darmdraadje. Haal het draadje er voorzichtig uit en gooi het weg want dat is niet lekker en snij daarna de garnaal in 3 mooie delen. Meng een flinke scheut olijfolie met een fijngehakte teen knoflook, peper en zout en schep hierin de garnalen. Dek ze af en zet ze in de koeling. Snij de knoflook en rode ui fijn. Was de peterselie en snij de helft grof en hak de andere helft fijn. Fruit de ui en knoflook in de hete olie. Doe er de garnaalschalen bij en een handje grofgesneden peterselie en blus dit af met witte wijn. Breng op smaak met peper en zou en laat dit lekker inkoken, voeg er water bij als het te droog wordt.
Zet vlak voor het eten een grote pan water met zout op en kook hierin de pasta al dente. Zeef de garnaalschalen en vang het vocht op. Giet in een koekenpan een klein scheutje olie en bak hierin snel de garnaalstukjes tot ze roze zijn. Doe er wat fijngehakte peterselie bij en de erwtjes en wat van het ingekookte vocht. Meng de macaroni door de garnalen, voeg eventueel nog een scheutje olijfolie erbij en dien meteen op. Lekker met wat brood en een mooie droge witte wijn.
Smakelijk eten!