Macedonia

En dan is het zomer. Tijd van fruit, lekker zoet, sappig, vers fruit, waarmee je een zalige fruitsalade kunt maken. In Italië heet dat een macedonia.
Je maakt een grote bowl met vers fruit en vult daarna wat sorbetglazen tot aan het randje vol, mmmmm en je blijft glimlachen.
Wat heb je nodig voor zo’n mooie grote schaal vol fruit?

* Halve GalliameloenMacedonia
* 1 flinke appel, zoet en stevig
* 12 mooie aardbeien
* Een doosje zwarte bosbessen
* Een flinke perzik of nectarine
* Trosje witte druiven zonder pit
* 5 mooie pruimen
* 3 eetlepels suiker
* Een glas prosecco (naar keuze) of zoete witte wijn (naar keuze)
* Een flink glas jus d’orange

Dat is al genoeg, maar natuurlijk kun je ook ander fruit erin doen of erbij zoals kiwi, blauwe druifjes, peer en sinaasappel. Wat het fruit goed, schillen hoeft niet, want dat geeft nu juist de mooie kleuren en lekkere stevige bite. Snij het in mooie gelijkwaardige stukjes in de bowl. Doe er de suiker en het vocht bij en roer alles met je superschone handen helemaal goed door elkaar.

Dek de schaal af en laat hem enkele uren in de koelkast staan voordat je het fruit in enkele mooie sorbetglazen schept en opdient. Soms kun je er zelfs nog wat ijs en slagroom bijdoen, maar ik prefereer alleen het fruit.

Mmmmmm

Dit recept is 1911 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.