Zomerse fruitsalade

Slechts drie maanden per jaar is er volop vers fruit te verkrijgen, daarom
tijd voor een fruitsalade. Je kunt er grote hoeveelheden van maken om met veel
mensen te eten of om er enkele dagen van te snoepen. In de koelkast blijft het
zolang wel goed.

Voor een mooie schaal vol heerlijk vers fruit:
(Let op, dit is slechts een suggestie, je mag zoveel variëren als je wilt!)

* 2 appels in de schilZomerse-fruitsalade
* 2 perziken of nectarines
* Witte druiven, liefst zonder pit
* Blauwe druiven
* 3 pruimen
* Bessen
* 2 sinaasappels
* 2 mandarijnen
* Eventueel nog kiwi of harde banaan.
* 400 cc sinaasappelsap of appelsap.
* 2 eetlepels suiker (nog meer als je van lekker zoet houdt!)
* Sap van een citroen.
* Naar keuze wat zoete dessertwijn of een sinaasappellikeurtje

Was het fruit zorgvuldig af. Halveer en ontpit de druiven. Schil de perziken, de sinaasappels en mandarijnen. Laat aan de pruimen en appels de schil zitten, was ze dus goed. Haal met een scherp mes de plakjes sinaasappel uit de vrucht. Snij de vruchten in mooie stukjes.
Doe alles in een grote schaal en giet er het vruchtensap en het sap van de citroen en de suiker bij. Laat de schaal enkele uren in de koelkast staan.

Schaal op tafel zetten, schep je schaaltje maar vol, eventueel met een klein bolletje vanille ijs erin. Mmmmmm….smullen maar!

 

Dit recept is 1950 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.