Mimy’s griesmeelpudding

Dacht jij ook: wat? griesmeelpudding??? Nou, deze pudding is de enige echte: een smakelijke verrassing, want hij is echt verrukkelijk !! En het is een oud familierecept ook nog, ik kreeg het van mijn schoonzusje Mimy!

* 1 liter melkMimy’s-griesmeelpudding
* 100 gram griesmeel ( 5 eetlepels )
* ongeveer 75 gram suiker
* citroenschil zonder wit
* 1 ei
* 1 klontje roomboter
Nodig: een mooie vorm om de pudding in te gieten.

Breng de melk met het citroenschilletje aan de kook, meng ondertussen de griesmeel met de suiker door elkaar (droog). Wanneer de melk kookt giet je onder voortdurend roeren het griesmeelmengsel in een keer door de kokende melk. Daarna ongeveer 3 tot 4 minuten de griesmeel onder geregeld roeren laten doorkoken. Ei splitsen. Pan van het vuur nemen, klontje boter toevoegen, dan wat warme griesmeel uitroeren met de eidooier en terugvoegen in de pan.

Eiwit kloppen en door de pap spatelen. Nu nog even de warme pap op het vuur zetten en even laten “ploppen”. Daarna de pap in een met water omgespoelde vorm gieten en koud laten worden. Als je merkt dat de pap wel heel erg dik en stijf is dan bestaat de mogelijkheid om nog wat melk toe te voegen. Als je er maar op let dat dit gebeurt voor het “ploppen”!!!

Serveertips: De vorm omkiepen op een bord en de pudding serveren met een warme of koude vruchtensaus.

Dit recept is 5889 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.