Mais en meersalade

Echt toeval deze salade, ik had nog twee maiskolven liggen van de BBQ, die riepen om opgegeten te worden. Daar wat heerlijke andere verse ingrediënten bij en een supersnelle dressing en voilà deze heerlijke frisse salade, lekker bij een kipgerecht of ragout.

* 2 maiskolven  Mais-en-meersalade
* 5 tomaten
* 1 komkommer
* 2 eetlepels bieslook
* 1 flinke steel sla-ui
* Olijfolie naar smaak
* Dragonazijn naar smaak
* Peper en zout

Kook de mais een klein halfuurtje in water met wat zout. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Ontvel de tomaten, haal de pitjes eruit en snij ze in blokjes. Haal het zachte gedeelte uit de komkommer en snij ook deze in blokjes. Lente-ui fijnsnijden en de bieslook kortknippen of snijden. Haal nu met een scherp mes de afgekoelde miskorrels van de kolven. Meng alles in een schaal en dress deze salade met de olie, azijn, paper en zout.
Smakelijk eten!

Dit recept is 964 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.